Alla inlägg den 8 juli 2012

Av Caroline Svärd - 8 juli 2012 20:15

Idag var det dubbla mästarklassbanor i Linköping, den s.k "sista chansen" för att ta en kvalplats till årets rallylydnads-SM.  Övervägde att inte åka eftersom jag och Roy redan har en säkrad plats på SM i höst, dessutom är Elisabeths hund fortfarande skadad och Linda var inte anmäld. Övertalade dock Linda att efteranmäla sig och vi valde att åka dit, vi såg det som bra träning och ett plus att få träffa Karin & Jan Johansson som är domare och även kommer döma på SM. Och tänka sig, vi lyckades riktigt bra!


Första banan var lite klurig och Roy kändes helt fantastisk på uppvärmningen men redan vid start kände jag att han gick in i ett "mode" som jag inte gillar, det känns liksom som att han ligger ett halvt huvud före och därmed inte är lika lyhörd. Som om han själv spanar efter roliga hopp eller koner att rusa till. Vi gjorde dock inga större misstag, förutom att jag tränger honom så att han kliver på konerna (räknas som "vält" = -3p). I det stora hela gjorde vi ett bra lopp även om min känsla när jag klev av var en annan. Honnören var bestämd till stå på vänster sida som han klarade prickfritt. Rundan gav oss 93p. vilket ledde till en delad första plats!   Vi delade platsen med Elisabet Karlsson som också har en BC från samma kennel, vilket kändes extra skoj att få glädja vår uppfödare med att två Lizzroys-hundar satt på första plats. Min teamkamrat Linda slutade på 88p. efter oväntade avdrag som vi båda var helt förvånade över, där trodde vi minsann att det skulle vara betydligt högre poäng.

 


Andra banan var lite lättare, denna gång kändes dock Roy väldigt ofokuserad på uppvärmningen. Väl inne på banan var han dock riktigt fin, det gjorde att jag kunde slappna av och verkligen koncentrera mig på att föra honom. Tänk att jag lyckades preja honom vid en kona igen (= -3p) samt att han själv tydligen klev på konan efter momentet sändande till kon (= -3p). I övrigt var banan felfri, honnören var bestämd till ligg på höger sida vilket är Roys enklaste position. Dock var jag troligen otydlig så han luktade på gräset vid två tillfällen = -2p. Vi slutade därmed 7:a och fick 92p.

Linda var lite grinig över hennes tidigare avdrag, vilket jag tror sporrade henne inför andra starten. För nu visade dem verkligen var skåpet skulle stå! Linda var lugnare och Yalla gick som en klocka, vilket resulterade i att dem vann med 100p. en helt felfri runda! Wow!


Vi är så glada & stolta över att vi åkte, över vårt träningsupplägg, och våra platser inför höstens SM   Fint stöd hade vi via telefon och sms av vår kära Bettan som har skadad hund - tack!

Tack till alla som även gett oss lyckönskningar och gratulationer!


 



Presentation


Trofasthund

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards