Alla inlägg den 3 februari 2011

Av Caroline Svärd - 3 februari 2011 10:04

I helgen upptäckte jag att stallkatten Harley lyckats fånga en näbbmus, som katter gärna gör så lekte han förstås med sitt byte en stund. Eftersom han var precis utanför mitt köksfönster fick jag möjlighet att ta ett par bilder.


Vad det gäller motionsbiten så har vi legat på latsidan, med tanke på ishalkan som plusgraderna orsakat så har jag inte velat utsätta hundarna för onödiga skaderisker (inte mig & magen heller). Träningen har också legat lägre än vanligt pga andra bestyr och att jag emellanåt måste ge vika för min trötthet (pga graviditeten).

Roy: Tränat kontakt i fotposition och under gång, vissa pass klockrent med full fokus, andra pass så faller han in i att titta framåt/nedåt. Vi har också tränat med apportbocken en del, att han ska bibehålla min kontakt trots att jag presenterar föremålet vilket går framåt. Däremellan har han sysselsatts med en hel del lek och bus, och cirkuskonster med husse (se bild).

Oriana: En del rallylydnad i form av fotträning och snurr under gång. Annars främst klickerövningar, bland annat "klossen" för att hålla hennes kropp och balans i form (hon är ju snart 13 år) men också för att hon ska få lite bättre bakdelskontroll. Hon har ju dessvärre blivit svag i höfterna/bakbenen så jag räknar inte med några större resultat, utan ser det främst för att hålla henne så välmående som möjligt. Hon är fantastiskt rolig att klickerträna! Vi har så skoj!


Kastrering bokad!

För att slippa återkommande problem med prostatan rekommenderar veterinären kastration, Roy svarade bra på sin Antibiotika- och hormonbehandling, och vi skulle ta ny kontakt närmare sommaren. Dock tog jag diskussionen direkt med sambo och föräldrar och vi var alla överens om att Roys hälsa går i första hand. Vi vill inte riskera att han blir sjuk igen, och eftersom han inte går i avel så var det ett lätt beslut att ta. Därmed tänker vi inte vänta till sommaren utan han skall opereras på Veterinärboden 7/2. Känns alltid lite vemodigt att lämna ifrån sig sin hund, men hittills har vi bara goda erfarenheter av personalen så det går säkert som en dans. Det blir medicin och tratt i 10 dgr och en månads karens från tävlingar. Det matchar min kalender bra, jag hoppas vi ska hinna tävla ändå, beroende på hur "träningsbar" Roy är efter operationen.


          

        

       

Presentation


Trofasthund

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards