Alla inlägg den 6 april 2011

Av Caroline Svärd - 6 april 2011 22:34

Tänk vad tiden går fort, mina två kurser har redan nått halvvägs. Valpkursen håller jag i Gnesta tillsammans med Sanna Österberg. Det är så kul att få gosa med dem små söta hundarna av olika sorter och att få vara en del av deras långa resa i livet och försöka vägleda och stötta ägaren!


På onsdagskvällarna packar jag väskan och åker till Hölö/Mörkö Brukshundklubb där ett aktivt gäng väntar på att få lära sig mer om rallylydnad. En bit in i grundkursen börjar förarna bli varma i kläderna och det är kul med deras härliga engagemang som ger fina resultat. Att solen lyser och temperaturen är mildare gör det ännu bättre att få vara instruktör. En eloge till min Roy som är en fantastik kursassistent.


Tidigare idag hade jag en privatlektion i rallylydnad och efter den passade jag på att gå den uppställda banan (fortsättningsklass) med både Orri & Roy. Jag sänkte kraven då min tid var knapp vilket innebar att det inte blev mycket till uppvärmning. Orri var relativt slarvig och visade tydligt att hon helst undvek att behöva sitta. Det var råkallt och småregn vilket kan ha påverkat henne. Som det känns nu är hon alltför labil i sin dagsform, därför kanske jag avstår att tävla henne i Vingåker 1/5. Hon måste vara pigg och tycka att träningen/tävlingen är rolig, gör hon inte det så vill jag absolut inte utsätta henne för smärta och krav. Mitt lilla hjärta!

Roy klarade momenten bra men slarvade med fotpositionen och hade lite bråttom. Jag är medveten om att han hade behövt mer uppvärmning och fokus från min sida för att ha lyckats bättre. Kändes iaf bra att få en riktig repetition inför lördagens rallytävling.


                       

Presentation


Trofasthund

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards