Alla inlägg under maj 2009

Av Caroline Svärd - 14 maj 2009 10:35

Idag for jag stressad från en kongress i Sthlm ut till Gnesta BK, iförd kostym & skjorta, för att träffa Caroline som vi bestämt tidigare. Caroline hade sin BC-valp Milli med sig för att träna passivitet vid sidan av en annan valpkurs som pågick. Folk sneglade lite på mig när jag i skjorta, sjal, kostymbyxor & finskor haltade (skoskav!) ned på planen för att möta dem.  De undrade nog vad jag var för slags filur, hihi! Tvärtemot vad bror min sa, när han snopet fick se mig uppklädd, "Syrran du ser riktigt stilig ut idag". Han har rätt, man är kanske inte så stilig i regnbyxor & Graninge-kängor som är min standard outfit i vanliga fall... Man är ju hundägare!


Roy & Oriana hade varit med husse på Davistad Gård hela dagen & sprungit från tidig morgon till sen em då husse satte upp nya hagar hela dagen. Orri hade självklart hittat en härlig koskit att rulla sig i också, tack o lov så var den torr! Tyvärr inga bilder men jag kan lova att de var trötta när dem kom hem...



Av Caroline Svärd - 12 maj 2009 21:02

Idag fick mina vovvar mumsa på märgben under förmiddagen vilket de båda uppskattade! Bra för tänder & tandkött samt en lagom aktivering för två (bortskämda) kontorshundar.


På lunchen blev det "quality-time" för min tik Oriana som snart fyller 11 år (!). Hon lever upp till sin ras, man kan knappt tro att hon är så gammal, så när som att man kan skymta lite grå hårstrån kring mungiporna. Ta en apportbock i handen eller lägg ett spår så susar hon fram som vilken unghund som helst, helt underbart. Men samtidigt syns det att hon sover betydligt mer, rör sig lite stelare och att hon både hör & ser ännu sämre än tidigare. Hon är mitt älsklingsgryn! Alldeles egen & speciell med en brokig uppväxt, min pärla!

Av Caroline Svärd - 10 maj 2009 21:24

Idag fick Roy vara demohund, då jag hade en introduktionsdag i Rallylydnad. Trevliga hussar & mattar kom med sina hundar för att få en inblick i den nya roliga sporten. Förmiddagen började med regn men eftersom jag inledde med teori inomhus så gjorde det ingenting, lagom till det var dags för den praktiska träningen utomhus så klarnade det upp och vi fick alla en härlig dag i solen.  

Här följer lite bilder från dagen!

Fler bilder finns på min hemsida www.sormlandshunden.se

Av Caroline Svärd - 8 maj 2009 21:14

Då Jenny ska tävla agility med Doris imorgon så ville hon lugna tävlingsnerverna med att träna idag. Vi såg till att ta en snabblunch för att utnyttja den mesta tiden av rasten på banan. Sagt & gjort! 


Roy har alltid ÄLSKAT agility, speciellt tunnlarna. Släpper jag ut honom på banan själv så söker han genast upp en tunnel & springer igenom, balanshindrena är också favoriter som han gärna bestiger självmant. Han är riktigt självgående och travar runt, vänder fjäderlätt på balansen och brukar ta gungan/brädan åt båda håll, stannar ibland på hindrena och dumglor likt "om inte du dirigerar mig så klarar jag mig bra själv"! =)Han skulle nog ha kunnat bli en riktig stjärna om matte haft friska knän och varit kapabel till att springa, för när man väl dirigerar honom, då går det undan. Men idag var det Doris dag, så medan vi byggde banan lät jag Roy "leka" för sig själv & under Doris träning fick han bra passivitetsträning liggandes lös intill (han går lätt upp i stress när han själv kör). Efter agilityn hann vi med lite moment i både Rallylydnad & vanlig lydnad.  


På kvällen fick Roy agera figuranthund då vi hade en privatlektion med ett ekipage som har problem med hundmöten. Han skötte sig kanon min lilla stjärna!

Av Caroline Svärd - 6 maj 2009 21:25

Idag blev det lite lunchträning för Roy eftersom jag visste att kvällen var uppbokad med en "stadspromenad" i Sörmlandshundens regi. Roy är tidigare lite tränad i att stoppa föremål i olika saker, bl.a leksaker i sin leksakslåda hemma, tomma pantflaskor till tunnan på jobbet, påbörjad träning i att gå med smutstvätt till korgen, likaså att plocka ihop lämpliga bakvertyg i en bunke. Därför blev det naturligt (och relativt enkelt) att idag få hans hjälp att stoppa papper i papperskorgen.

+ Han har en stark tendens att stoppa saker i något (idag papperskorg)

+ Han gillar att bära

+ Han gillar att hämta, gärna med fart

- Han har en tendens att plocka ur det han stoppat i

Slutsats: Noggrannare kriterie till nästa gång, se till att han aldrig plockar upp det han nyss lagt i. Jag måste även träna på att öka kraven, så att han plockar mellan 1-3 föremål i korgen innan belöningen kommer, i dagsläget kommer den efter varje enstaka sak.


Husse fick ta Roys kvällspromenad eftersom jag var på stadspromenad, 6st. härliga ekipage i skön kvällsol!

Filmklipp "städa" http://www.youtube.com/watch?v=40DZmsyiG68
Av Caroline Svärd - 5 maj 2009 22:24

Kollegan & väninnan Jenny bjöd över mig på en fika, jag & Roy tog bilen över Sjundaskogen till Ensta Gård. Efter maten gick vi ut för att träna men vi hann inte mer än att titta till Jennys rabarberodling och skicka upp hundarna på lämpliga stenar, så öppnade sig himlen och åskan dånade. Det blev en snabbpromenad i ösregn och vi ändrade våra planer, utomhusleken fick bli inomhuslek istället; klickerträning!


Roy var rejält på hugget så idag repeterade vi först en del gamla tricks så som "Skämmas", "Var är snoppen" (tack för tipset Nina!) samt "Strumpan". Jack Russeln Doris visade sina kunskaper i att tända & släcka lampan, vilket fick bli Roys & min nya utmaning. Eftersom han var så het var jag alldeles för långsam med min timing, ett par sena klick och jag fick stå för mina synder; Roy duttadeoch tog sedan upp knappdosan i munnen... men när matte skärpte sig blev det betydligt bättre! Det gäller att hålla tungan rätt i mun!

Filmklipp "Roy strumpa": http://www.youtube.com/watch?v=mvRjrFts-dk&feature=channel
Av Caroline Svärd - 5 maj 2009 07:46

Välkommen till min & Sörmlandshundens blogg!


Tanken är att jag här ska kunna föra mina hundars träningsdagbok men jag hoppas jag också kommer variera det med vardagliga händelser samt lite material & bilder från mina hundkurser!


Här ser ni Roy på lunchpromenaden där matte har gjort ett s.k godisträd, kilat in smarriga leverbitar i barken!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Trofasthund

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards